wie is joost

Dit is Joost

Joost is een gedreven expert op het gebied van hospitality. Hij woont met zijn vrouw en twee kinderen in Sint-Michielsgestel. Joost is recht voor zijn raap. Barst van de energie. Houdt enorm van golfen, tuinieren en een goed glas wijn. En van doelen behalen, op een innovatieve manier. Hij denkt buiten de kaders en doorbreekt de sleur van standaardoplossingen. Zo vindt hij de beste antwoorden op de uitdagingen van een bedrijf.

}

De FUNdering

Op mijn 15e startte ik als afwasser bij een eetcafé. Als snel stroomde ik door naar het restaurant, de plek om met gasten in contact te komen. Mensen zijn boeiend. Ik ontmoette ze allemaal. De ongeduldige gast. Het verliefde stel. De vriendengroep die komt voor bier en bitterballen en de gast die alleen zaken doet met de eigenaar en mij zijn lege glazen toevertrouwt.

De keuze voor de hotelschool, op mijn 18e, was een logische. Tijdens stages leerde ik omgaan met collega’s en gasten van alle continenten. Eerst 5 maanden in Hotel Spaander in Volendam. Daarna 12 maanden op een exclusieve Country Club op Long Island, New York. Met een 5 sterren hospitality service ontzorgden we de leden en creëerden we voor hen een tweede thuis. Werkweken van 80 uur waren hier geen uitzondering.

Wat ik leerde

Ik leerde pareren, mezelf staande houden, bestellingen noteren die ik aanvankelijk niet begreep, grapjes maken en fouten herstellen voordat de gast dit door had. Ik leerde snel. Links een knikje, rechts een leeg glas, in de keuken precies op tijd voor de bel en goed onthouden wie wat bestelde.

Top-5 restaurant

Na New York vloog ik direct door naar Curacao. Een nieuwe plek, nieuwe mensen en een nieuwe cultuur. Mijn opdracht – zet een top-5 restaurant op – slaagde. Na 3 jaar was het tijd voor meer vastigheid in Nederland. Ik kocht een vervallen appartement dat ik verbouwde. Dat deed ik naast mijn fulltimebaan als restaurantmanager in Den Bosch. Na twee jaar was ik klaar voor een vervolgstap.

Opstart 160 restaurants

Bij Hutten, een landelijke cateraar, werkte ik 10 jaar in diverse functies. Als manager transitieteam was ik verantwoordelijk voor de overname, projectbegeleiding, inrichting en opstart van 160 (bedrijfs)restaurants.
Ik zorgde voor de aansturing, planning en begeleiding van 5 transitiemanagers en 2 managementtrainees. Als projectmanager ICT maakte ik het onder andere mogelijk dat het kassasysteem op 180 locaties centraal aangestuurd en uitgelezen kon worden. De efficiency steeg fors en het aantal handmatige fouten daalde significant.

Zesde zintuig

Omgaan met mensen, dat doe ik al heel mijn leven. Het leverde me veel mensenkennis op. Ik ontwikkelde een zesde zintuig voor het signaleren van behoeften en belemmeringen van ondernemers en medewerkers. En ontdekte dat één ding altijd opgaat: plezier op de werkvloer is de sleutel tot succes.

FunForward
Mijn kennis en ervaring zet ik graag in voor anderen.
Daarom startte ik in 2021 FunForward.
Wil je weten wat FunForward voor jouw bedrijf kan doen?

Ik werkte o.a. voor:

Adres

Schildershof 1
Sint-Michielsgestel